Priestor pre film

Novinky

Premietania filmu Roztápanie s diskusiami v Bratislave, Košiciach a Trenčíne

26. February 2024

Marcové predpremiéry celovečerného debutu belgickej herečky, speváčky a režisérky Veerle Baetens Roztápanie sa uskutočnia spolu s diskusiami s odborníkmi a odborníčkami hneď v troch slovenských mestách – Bratislave, Košiciach a Trenčíne.

Belgicko-holandský titul, ktorého sila spočíva v starostlivo vybudovanom kontraste medzi bezstarostnou letnou atmosférou a krutosťou, ktorú sú ľudia schopní páchať jeden na druhom, poukazuje na rozpínavosť neliečenej traumy, kvôli ktorej sa stávame sami sebe najväčším nepriateľom. Hlavná protagonistka zostala po traumatizujúcich zážitkoch z detstva bez pomoci odborníkov a v jej dospelosti postupne vidíme, aké následky takéto skúsenosti dokážu zanechať.

Nenechajte si ujsť strhujúci herecký výkon Rosy Marchant, za ktorý získala Cenu poroty na MFF Sundance. Premietania budú sprevádzať diskusie s psychológmi a psychologičkami IPčka.

12. marec o 18.00h
Kino Film Europe v Bratislave

13. marec o 19.00h
Kino Úsmev v Košiciach

25. marec o 18.00h
KKC Hviezda v Trenčíne

Film sa zaoberá veľmi ťaživými témami a aj jeho sledovanie vo Vás môže vyvolať rôzne pocity. Nezostávajte s nimi osamote a využite pomoc odborníkov na dušu na Krízovej linke pomoci 0800 500 333 (anonymne, bezplatne a nonstop).

Premietania filmu Roztápanie s diskusiami v Bratislave, Košiciach a Trenčíne