Priestor pre film

Novinky

KineDok 2020

23. May 2020

KineDok je medzinárodnou komunitou a jedinečnou platformou pre kluby a nezávislé kultúrne priestory a spôsob alternatívnej distribúcie, spájajúci priaznivcov a tvorcov kreatívnej dokumentaristiky, fungujúci od roku 2014 a neustále sa rozrastajúci o nové krajiny a projekčné miesta. 

Rok 2020 predstavuje pre KineDok 11 dokumentárnych filmov Východnej a Strednej Európy na viac ako 15-tich miestach v každej zo zúčastnených krajín: Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvátsko a Bulharsko. 

V dôsledku zmien súvisiacich s vyhlásením karantény a uzatvorením všetkých kín a kultúrnych priestorov, sme sa v spolupráci s hlavným organizátorom projektu - Inštitútom dokumentárneho filmu (IDF) dohodli na online otvorení nového ročníka Kinedok 2020 prostredníctvom Dafilms. Prostredníctvom online platformy Dafilms si môžu fanúšikovia dokumentárneho filmu pozrieť najlepší výber 11 dokumentov zo Strednej a Východnej Európy za posledné tri roky. Ako prvý film uvedieme film srbského režiséra Nebojšu Slijepčeviča: Srbenka. Každý jeden dokument bude na Dafilms umiestnený minimálne dva týždne a po dvoch týždňoch bude na video webinári ZOOM nasledovať medzinárodná diskusia  moderovaná hlavným koordinátorom z IDF, alebo bude moderovaná  koordinátormi z jednotlivých krajín.

Filmy online nájdete postupne tu:

https://kinedok.net/sk/player?filmId=107

Distribúciu filmov finančne podporil Audiovizuálny fond.

 

KineDok 2020